باز کردن لوله های فاضلاب بایدها و نبایدها

بروز شده در 24 بهمن1402

باز کردن چاه فاظلاب

در این مقاله چه میخوانید

10 روش برای باز کردن لوله های فاضلاب

گرفتگی لوله فاضلاب از جمله مشکلاتی است، که در هر خانه و یا ساختمانی بعد از گذشت مدت زمانی بروز می کند.
درواقع به مرور زمان، با استفاده کردن از لوله های فاضلاب، جرم های مختلفی به دیواره لوله چسبیده و باعث انسداد لوله شده و گرفتگی لوله فاضلاب به وجود می آید.که لازم است هر چه سریع با روشی مناسب برای باز کردن لوله های فاضلاب اقدام شود.در زیر بهترین روش هایی که در منازل با هزینه کم انجام می شود و از این اتفاق ناگوار جلوگیری می کند را معرفی کرده و کاملا توضیح داده ایم .همچنین لازم است از کارهایی که منجر به بیشتر شدن گرفتگی لوله های فاضلاب شود خودداری نماییم.

دلایل انسداد لوله های فاضلاب

  • رسوب مواد شوینده و صابون ها
  • وجود مو و پرز و نخ در لوله فاضلاب
  • انباشته شدن تکه های مواد غذایی
  • رسوب چربی ها
  • افتادن اشیاء فلزی و پلاستیکی در لوله
  • وجود مصالح ساختمانی در لوله فاضلاب

برای باز کردن گرفتگی لوله ها، بسته به نوع لوله و متریالی که برای ساخت آن مورد استفاده قرار گرفته است، از مواد گوناگونی می توان استفاده کرد.عمدتا ۱۰ روش وجود دارد که از آن برای باز کردن لوله های فاضلاب استفاده می شود.

باز کردن لوله های فاضلاب با تلمبه

روش استفاده به این صورت است که تلمبه دستی را بر سر لوله کیپ شده قرار داده و با فشار آوردن به دسته تلمبه، حالت مکش در لوله ایجاد می شود. مواد داخل لوله به سمت بالا و سر لوله کشیده شده، در نتیجه موادی که در لوله باعث گرفتگی شده اند، جابجا شده و کم کم و با تکرار این عمل، گرفتگی رفع می شود.

باز کردن لوله های فاضلاب_استفاده از آب جوش

استفاده از آب جوش برای باز کردن لوله فاضلابی

در اکثر لوله ها مانند حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه، در شرایط مختلف هنگامی که گرفتگی کم باشد، انسداد را رفع می کند. در این روش ابتدا آب جوش به مقدار زیادی تهیه کرده، سپس آب جوش را در چند مرحله داخل لوله میریزیم در بین دفعات هیچ چیزی داخل لوله نمی ریزیم، پس از تکرار، چربی ها و گرفتی های صابونی و… از لوله پاک شده و لوله باز می شود. در آخر، آب زیادی داخل لوله فاضلاب ریخته و لوله را شستشو می دهیم.

جوش شیرین و سرکه برای حل مشکل گرفتگی لوله فاضلاب

این روش در لوله ها با جنس های مختلف قابل استفاده است.می توان گفت با این روش در حقیقت یک نوع اسید خانگی ساخته شده که بسیار کاربردی است. روش استفاده به این صورت است که، ابتدا به میزان مساوی سرکه و جوش شیرین را با هم مخلوط کرده کل محلول را یک باره به داخل لوله مورد نظر می ریزیم.
سپس به مدت ۱ ساعت صبر کرده و بعد حجم زیادی آب، ترجیحا آب گرم داخل لوله ریخته تا چربی ها، روغن ها، مو، شوینده ها و صابون ها پاک شوند.

استفاده از نمک و جوش شیرین

مقداری نمک و جوش شیرین را به یک اندازه مخلوط کرده، آن را داخل لوله می ریزیم پس از گذشت مدت ۲۰ دقیقه، آب گرم را با فشار توی لوله می ریزیم.

باز کردن لوله های فاضلاب-استفاده از لوله بازکن های شیمیایی

استفاده از لوله بازکن های شیمیایی

در این روش ابتدا ایمنی کار باید رعایت شود.این محلول ها وقتی درون لوله های فاضلاب ریخته می شوند و با آب و یا دیگر مواد داخل لوله از جمله جرم و … برخورد می کننداز خود گازی تولید می کنند که بسیار خطرناک است.
در نتیجه لازم است هنگام استفاده از این محصولات، از دستکش، ماسک و عینک استفاده شود.
معمولا طریقه استفاده از این محلول ها ، بسته به نوع محلول، در پشت ظرف آن نوشته شده است.

استفاده از کاستیک سودا

روش استفاده از کاستیک سودا برای بازکردن انواع لوله های فاضلابی

این ماده نوعی واکنش شیمیایی و گرما هنگام مخلوط شدن با آب از خود نشان می دهد، که به همین منظور تمامی گرفتگی ها را درون لوله پاک کرده و از بین می برد.
هنگام استفاده از آن لازم است موارد حفاظتی مانند دستکش، عینک و ماسک استفاده شود.
روش استفاده به این صورت است که طبق دستور توضیح داده شده در کاتالوگ یا پشت ظرف آن محصول، میزان مشخصی از مواد کاستیک سودا را با نسبت معلوم آب مخلوط کرده و سپس درون لوله گرفته شده می ریزیم.
بعد از گذشت نیم ساعت با آب گرم لوله را می شوییم. شیوه استفاده از کاستیک سودا در ویدیو اموزش داده شده است.

چگونه لوله های فاضلاب را با قلاب باز کنیم

ابتدا فلز قابل انعطافی مثل چوب لباسی های کمی قدیمی تر، برداشته تمام آن را باز و صاف کرده تا فقط قسمت سر چوب لباسی باقی بماند. سپس قسمت قلاب مانند را داخل لوله فرستاده و سعی می کنیم تا جایی که می شود فشار دهیم. وقتی به گرفتگی رسیدیم، سعی می کنیم با سرقلابی، گرفتگی را کنده و جدا کنیم. و در آخر با تلاش لوله رو باز می کنیم.

استفاده از فنر لوله بازکنی

ازاین وسیله برای باز کردن لوله های دچار انسداد، استفاده می شود.
درواقع نوعی فنر بلند و بزرگ است که با فشار وارد لوله شده و با رفت و آمد های پشت سر هم، گرفتگی را از هم متلاشی می کند.
گاهی لازم است فنر زنی را چند بار تکرار کنیم تا راه لوله باز شود.

استفاده از جارو برقی که آب را نیز می تواند جمع آوری کند.

در این روش از جارو برقی های خانگی که ظرفیت ضد آبی و یا کشش آب را نیز دارند، استفاده می شود.
روش استفاده به این صورت است که، ابتدا لوله جارو برقی را بر روی دهانه لوله گرفته شده قرار می دهیم، سپس مکش جارو را روشن و هرچیزی که داخل لوله باشد را توسط جارو می کشیم.
به این ترتیب گرفتگی لوله باز می شود.

استفاده از لوله ها باقابلیت استفاده مجدد

نصب لوله هایی که قابلیت باز شدن واتصال مجدد دارند

می توان آن ها را باز و تمیز کرد. در این روش لوله و اتصالات را از هم باز کرده و جرم و کثیفی را پاک می کنیم و سپس دوباره لوله ها را به یکدیگر متصل می کنیم.

باز کردن سینک ظرفشویی

از سینک ظرفشویی استفاده های متعددی می شود. از جمله، ظرف شستن، مرغ شستن، شستن انواع صیفی، سبزیجات و… به طور کلی اغلب شستشو های مربوط به مواد غذایی درون ظرفشویی انجام می شود. به همین دلیل، چربی های ظروف که در آن پخت و پز انجام شده و یا برای صرف غذا مورد استفاده واقع شده، همچنین مواد شوینده و پسماند های غذایی همه درون لوله های فاضلاب انباشته می شود و باعث انسداد آن می گردد. از جمله مرسوم ترین روش هایی که برای پاک سازی و رفع انسداد در سینک ظرفشویی قابل استفاده است، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آب جوش و شوینده مانند پودر ماشین:

مقداری پودر ماشین را به صورت غلیظ با آب گرم مخلوط کرده و داخل سینک ریخته و در آخر آب جوش فراوان و همچنین با شتاب داخل سینگ می ریزیم.
در واقع با محلول آب و شوینده داخل لوله ها را از چربی های انباشته شده پاک سازی می کنیم.

baz kardan lole 4 باز کردن لوله های فاضلاب بایدها و نبایدها

بازکردن سیفون سینک:

باز کردن سیفون کار بسیار آسانی است.در این روش ابتدا لگن زیر سینگ گذاشته اتصالات و مهره ها را باز می کنیم چون داخل لوله مسدود است احتمال انباشته شدن آب و مواد جرمی در آن وجود دارد. برای پیشگیری از کثیفی و آلودگی محیط از لگن استفاده می کنیم. سپس جرم، مو و لجن هایی که گیر کرده را تخلیه کرده و دوباره سینک را می بندیم.

استفاده از محلول های آماده برای بازکردن لوله های فاضلاب و سینک

جوش شیرین و سرکه_استفاده از محلول های آماده

استفاده از محلول های خانگی برای باز کردن لوله های فاضلاب

استفاده از محلول های خانگی به این صورت است که به میزان مساوی از جوش شیرین و سرکه را مخلوط کرده و سپس درون سینک مسدود شده می ریزیم. بعد از ۲۰ دقیقه آب گرم را با فشار داخل سینک باز کرده تا تمامی جرم و گرفتگی ها را ببرد. سرکه و جوش شیرین، جوش شیرین و نمک، نمک و سرکه و … از جمله معروف ترین محلول های خانگی برای بازکردن لوله های فاضلاب هستند. مانند آن چه توضیح داده شد، به نسبت مناسب مخلوط کرده و سپس مانند مراحل بالا روند را انجام می دهیم.

از بین بردن جرم برای باز کردن لوله فاضلاب

داخل لوله و اتصالات فاضلاب بخاطر خروج مواد، از جمله چربی، پسماند های غذای، صابون و شوینده ها، جرم داخل لوله ها بخصوص در قسمت های گلوگاهی و دارای خمیدگی جمع می شود.
با مرور زمان و حرکت فاضلاب، این جرم ها انباشته شده در صورت پاک سازی نکردن، در نتیجه انسداد و گرفتگی لوله اتفاق می افتد.


برای جلوگیری از انسداد و گرفتگی که بجز دردسر های فراوان، هزینه نیز دربر دارد، بهترین روش جرم گیری کردن در فواصل زمانی مشخص است. یا با مشاهده هر گونه اختلال در روند حرکت مواد، یا کند شدن حرکت و یا جمع شدن و سپس آهسته رفتن این مواد فورا از شستشوی های خانگی جلوگیری کرد. یا به کمک لوله کشان و افراد حازق جرم گیری کرده و از انسداد جلو گیری کنیم. افراد فنی در این زمینه، از ابزار الات مختلف و همچنین مواد مختلف استفاده می کنند.اما روش های خانگی نیز وجود دارند. مانند شستشو با مواد شوینده استفاده از جرم گیر های موجود در سوپر مارکت ها ، ابزار فروش ها،و…

به طور کلی دو روش بسیار کار بردی، وجود دارد.
اولی در مواردی که لوله دچار رسوب و جرم کم است از محلول ها برای رفع آن استفاده می کنیم
در روش دوم که جرم موجود در لوله فاضلاب از پسماند های ساختمانی و یا جرم های زیاد باشد، از روش فنر زنی استفاده می شود.

باز کردن لوله های فاضلاب با اسید

برای باز کردن لوله فاضلاب می توان از اسید های آماده نیز استفاده کرد.
اما باید دقت کنید تا جای امکان از اسید بی خطر و بدون بو تهیه کنید.
اسید توانایی از بین بردن جرم، مو، لجن، رسوبات لوله ها و همچنین تخم حشرات موذی را دارد.

برای استفاده از اسید برای باز کردن لوله های فاضلاب رعایت نکات و اصول بهداشتی بسیار حائز اهمیت است.

موارد استفاده از اسید، در رفع گرفتگی های مختلف:

لوله،  گرفتگی توالت فرنگی، دستشویی، روشویی، سینک آشپزخانه، لوله های حمام و همچنین باز کردن لوله های فاضلاب و آشپزخانه است.

روش استفاده از اسید :

1. ابتدا زمانی را برای خالی شدن لوله از آب و خشک شدن لوله در نظر می گیریم.
2. سپس اسید را در لوله خالی کرده بعد از گذشت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه آب فراوانی را داخل لوله می ریزیم.
3. سپس لوله کاملا باز است.

اسید ها انواع مختلفی دارند. نکته قابل تامل رعایت نکات ایمنی و بهداشتی لازم است. زیرا استفاده از اسید بسیار خطرناک است پس توصیه می کنیم در صورتی که قصد بازکردن لوله های فاضلاب با اسید را دارید فاصله ایمن از لوله مورد نظر را حفظ نمایید.هنگام استفاده از اسید، دستکش، عینک و ماسک استفاده کنید.

باز کردن لوله فاضلاب با جوش شیرین

جوش شیرین در کنار مواد مختلف خاصیت اسیدی یا قلیایی پیدا می کند و در نتیجه به عنوان شوینده و جرم گیر لوله می توان از آن استفاده کرد. راه حل دیگری که برای باز کردن لوله های فاضلاب بسیار مرسوم است ریختن جوش شیرین و سرکه است. سرکه خاصیت اسیدی کمتری دارد و خسارت کمتری را به لوله ها وارد می‌کند . این روش در گرفتگی‌های معمولی کاربرد دارد و هنگامی که گرفتگی شدید باشد معمولا کمکی نخواهد کرد.

با این وجود واکنش شیمیایی بین جوش شیرین و سرکه در لوله اجتناب ناپذیر است. به عنوان مثال جوش شیرین و سرکه، جوش شیرین و نمک، جوش شیرین و آب لیمو در این محلول ها نسبت جوش شیرین با مواد مکمل آن کاملا یکسان بوده و زمان استفاده برای واکنش با آلودگی ها نیاز است. مدتی در تماس با آن ها قرار بگیرد تا خاصیت پاک کنندگی و رفع گرفتگی لوله های فاضلاب را بروز دهد.

baz kardan lole 2 باز کردن لوله های فاضلاب بایدها و نبایدها

نشانه های مسدود شدن لوله های فاضلاب خانه چیست؟

1- بوی عجیب و بدی که از سرویس بهداشتی، حمام وآشپزخانه استشمام می شود.
2- جمع شدن آب در کف حمام و اختلال در روند طبیعی و کند شدن انتقال آب از مسیر لوله فاضلاب
3- دیر تر تخلیه شدن یا خالی نشدن سینک ظرفشویی

مشاهده هر کدام از موارد فوق می تواند گرفتگی کامل لوله های فاضلاب را در آینده ای نه چندان دور به شما هشدار دهد.

بهترین راه برای حفظ و نگهداری از لوله های فاضلاب

یک مشکل بزرگ آپارتمان نشینی گرفتگی لوله های سرویس بهداشتی، حمام یا سینک ظرفشویی است.البته این مشکل زمانی تبدیل به یک فاجعه می شود که شاهد مسدود شدن کامل لوله های فاضلاب هستیم. مراقبت از لوله های فاضلاب منزل ، فقط در ریختن مواد شیمیایی موسوم به چاه بازکن، در هنگام گرفتگی لوله خلاصه نمی‌شود. در حقیقت این کار در بسیاری از موارد اشتباه‌ترین روش ممکن برای باز کردن لوله‌ های فاضلاب است. این مواد شیمیایی همان طور که گرفتگی های مسیر لوله را باز می‌کند؛ با هر بار استفاده به مقداری از ساختار لوله نیز آسیب وارد می کند. در نتیجه ممکن است لوله های فاضلاب دیر یا زود نشتی کند و خسارات بزرگتری ایجاد نماید.

درصورتی که به دنبال راهنما برای خرید لوله یو پی وی سی پیمتاش هستید این مقاله را از دست ندهید.

 موانع ریختن اب جوش برای باز کردن لوله های فاضلاب

تعمیرکارانی که می‌خواهند مواد شیمیایی را وارد لوله ها نکنند، از آب جوش استفاده می‌کنند. اگر مسیر لوله های فاضلاب خالی از جرم باشد، ریختن آب جوش درون لوله ها هیچ ایرادی ندارد. وقتی در لوله‌های مسدود آب جوش بریزیم این آب جوش پشت ناحیه مسدود شده، حبس می‌شود، که ممکن است لوله‌های pvc و اتصالاتش را ذوب کند و مشکلات بیشتری به بارآورد. به‌علاوه ریختن آب جوش در سرویس بهداشتی می تواند منجر به مواردی شود که در زیر به آنها اشاره کرده ایم :

  • ذوب شدن حلقه آب بندی کف
  • شکستن چینی سرویس بهداشتی می‌شود

به همین دلیل توصیه می شود در این شرایط از آب جوش استفاده نکنید.و همچنین برای باز کردن لوله های فاضلاب ها به جای حلال های شیمیایی ترجیحا از اسنیک یا سایر ابزار های فیزیکی استفاده کنید.

___________________________________

 3 وسیله کاربردی در باز کردن لوله های فاضلاب

باز کردن لوله های فاضلاب وسایل کاربردی

چاه باز کن دستی

پرکاربردترین وسیله برای باز کردن لوله فاضلاب، چاه بازکن دستی است، که استفاده از آن بسیار راحت است.علاوه بر لوله باز کن ها، نمونه های کوچکتر آن، مخصوص سینک نیز موجود است. اگر گرفتگی لوله در نزدیکی سطح باشد.

اسنیک دندانه دار

وسیله ای به نام اسنیک دندانه دار بسیار موثر و کاربردی است.این وسیله برای باز کردن لوله های فاضلاب با گرفتگی‌های عمیق مناسب نیست.برای مثال زمانی که توده مویی در چند سانتی سطح سینک یا چاه حمام گیر کرده بسیار موثر است.دندانه‌های این وسیله در توده مو گیر می‌کند و به‌راحتی می‌توانید آن را بالا بکشید.
متاسفانه کوچک بودن این وسیله کاربردش را محدود کرده است.

لوله باز کن خانگی

وقتی که گرفتگی لوله های فاضلاب سر‌سخت‌تر و عمیق‌تر باشد می‌توان از دستگاه لوله بازکن خانگی استفاده کرد.
این دستگاه دارای مدل‌های گوناگون و متنوعی است. برخی از آن‌ها دارای مخزن و برخی دارای دسته هایی هستند که اسنیک را با آن کنترل می‌کنند. موتور این دستگاه‌ها با برق یا سوخت کار می‌کنند.

حفظ و نگهداری بهترلوله های فاضلاب و جلوگیری از تماس با تعمیرکار

هر چیزی را از طریق سینک آشپزخانه دور نریزید. دور ریختن روغن، ضایعات مرغ و تکه‌های میوه از طریق سینک، باعث گرفتگی لوله های فاضلاب می‌شود. قرار دادن درپوش‌هایی که آب را عبور می‌دهد و موها را جمع می‌کند روی ورودی لوله های فاضلاب، احتمال گرفتگی با مو را بسیار کاهش می‌دهد. مراقب نشتی لوله‌ها باشید.

نشتی لوله نه تنها باعث هدر رفتن آب می‌شود، بلکه پوسیدگی و کپک زدگی را هم ایجاد می‌کند.فشار آب درون لوله‌ها را کنترل کنید. اگر فشار آب درون لوله‌ها بیشتر از حد استاندار و معمول باشد، ریسک نشت و شکست لوله افزایش می‌یابد. در پایان می دانیم که به طور معمول زنگ زدن به یک تعمیرکار برای درست کردن و باز کردن لوله های فاضلاب برایمان خوشایند نیست، اما گاهی بهترین انتخاب است.

wikipedia

[کل: 2 میانگین: 4]

برای ثبت سفارش یا مشاوره از دکمه های پایین استفاده کنید.